У суді Рівного продовжують розглядати справу, у якій дівчина підліток загинула, а хлопець важко травмувався. На них наїхав нетверезий водій. Нагадаємо, трагедія сталася два роки тому у Рівному. За кермом мікроавтобуса був Василь Самчук. Напередодні аварії він з друзями відпочивав на природі. Люди випивали. У підсумку чоловік їхав ще по горілку і здійснив наїзд на двох підлітків. Сьогодні у суді давали покази свідки, які того дня відпочивали разом з Василем Самчуком. Слухала їх і наша Яна Євтушок.

Минає третій рік після трагедії, яка зламала життя кількох родин – загиблої того дня Діани Петрук та тяжко покаліченого Влада Тарара. 2 листопада 2018 року їх на вулиці Севастопольській у Рівному збив автомобілем п’яний підприємець Василь Самчук.

Суди над Самчуком досі тривають. Сьогодні, 5 лютого допитували свідків. Однією з них виявилася Марія Якимчук. Жінка працює керуючою справами Городоцької сільської ради. Прийшла давати свідчення зі сторони обвинуваченого. Зокрема, підписала документ. У ньому Василя Самчука характеризують, як добросовісну та відповідальну людину, яка користується повагою. Щоправда, повноважень підписувати пані Марія не мала.

Давати свідчення суду прийшов і хороший знайомий обвинуваченого. У день ДТП Олександр разом із Василем Самчуком та компанією інших чоловіків відпочивали на ставку. За словами свідка, приятелі взяли із собою дві пляшки спиртного та провели там цілий день. Один з них алкоголю не вживав, адже був за кермом, як і Василь Самчук. Однак, обвинуваченого це не зупинило. І він дозволив собі випити. Рівень спиртного в крові у 14 разів перевищував норму.

Ще один свідок стверджував, що в той вечір погода була сухою, без опадів, а вулиця добре освітлювалась. Тож не помітити підлітків на дорозі - вкрай складно.

Після допиту свідків, судове засідання завершилось. На наступному допитуватимуть слідчого. Чергове слухання відбудеться всередині лютого. Скільки їх ще буде - достеменно не відомо. Як і те, коли обвинувачений Василь Самчук почує вирок. 

Читайте також: У Вараському районі виникла стрілянина через ліс