Двоє братів хотіли набрати дров. Кажуть, їх зупинив лісник, після словесної перепалки, чоловік вистрілив. Куля влучила у колесо підводи. Втім одному з братів все ж знадобилась допомога медиків. У підсумку, на захист односельчан вийшло мало не все село. Лісник пояснив поліції, що стріляв випадково. Ілля Томашевський знає більше.

Стрілянина у селі Половлі сколихнула усе село. Двоє місцевих жителів вирушили у ліс, де лежало повалене дерево та забрали його на дрова. Одним із них був Богдан, 25-річний хлопець, який 2 роки бореться із онкологією. Того дня він поїхав з братом Назаром, аби подихати свіжим повітрям.

Через страшну хворобу сім'я Бортників не може дозволити собі купити дрова. Тому шукають інші шляхи, аби вижити. Брати знайшли у лісі зламану вітром сосну. Через рак крові Богдан не зміг допомогти Назарові. Тому усю роботу виконував менший з братів. Після чого хлопці збиралися їхати додому.

Після цих слів, хлопці кажуть, лісник, прийняв стійку та прицільно вистрілив у сторону воза. Куля потрапила у колесо. А брати не на жарт перелякалися та почали гукати на поміч. Одними з перших на крик, прибігли сусіди та сестра Бортників.

За попередньою версією поліції, стрільця спочатку ображали словесно, а потім штовхнули. Він не втримався на ногах, впав на землю і випадково здійснив один неприцільний постріл з рушниці, яку тримав у руках. В цю версію не вірять, як односельчани, так і досвідчені мисливці. Кажуть, що випадково вистрілити з тієї рушниці неможливо.

Богдана одразу забрала "швидка" та врятували хлопця від чергового кризу. Брати впевнені, що конфлікт стався через гроші, адже перед ними з лісу виїхав гужовий транспорт, набитий дровами, у невідомому напрямку. Про це розповідають місцеві жителі.

Ми намагалися поспілкуватися із тим самим лісником Іваном, котрий був в центрі цього конфлікту і стріляв. Втім, дома його не було. Лише дружина, яка сказала, що чоловік, на разі, у відділку поліції.

Після того, як наша знімальна група поспілкувалася із Оленою. На подвір'ї Касюдиків розпочалася словесна перепалка між сусідами.

Роз'яснити ситуацію ми спробували у поліції. Там зазначають, що 50-річний чоловік насправді не є працівником у державних лісництвах. Його попросили допомогти охороняти ліс на волонтерських засадах. Разом з тим, правоохоронці не мають інформації чи був він у стані алкогольного сп'яніння.

За словами місцевих жителів, після того, як знімальна група Телеканалу "Рівне 1" покинула село Половлі, до подвір'я Бортників прибули директор "Селянського лісу" Володимир Неродик та два екіпажі поліції. Мета - перевірка законності походження деревини.

На чийому боці правда і закон, буде вирішувати поліція після результатів розслідування.

Читайте також: Чи вдалось поновитись на посаді екс-очільнику районного відділу поліції, якого піймали напідпитку?