На Рівненщині тривають позапланові перевірки готелів, пансіонатів, хостелів та будинків для людей похилого віку. А все через трагедію у Харкові. Там спалахнув вогонь у будинку для літніх людей, 15 осіб загинули. На Рівненщині з початку лютого почались перевірки аналогічних закладів. Їх в області 115. У Рівному 29. Скільки вже перевірили, знає Юрій Чорнобривець.

У зв'язку із трагічною пожежою, що сталася у панісонаті Харкова 21 січня, де загинуло 15 людей, уряд доручив держаній службі з надзвичайних ситуацій провести позачергові перевірки у готелях, пансіонатах, хостелах та будниках для літніх людей. Рятувальники, разом з поліцейськими та працівниками соціального захисту, вже провели перевірки у трьох закладах в області.

Заступник начальника з надзвичаних ситуацій Олег Панюк додає, якщо суб'єкт господарювання не надав делкарацію пожежної та техногенної безпеки, але й надалі проводить експлуатацію того чи іншого приміщення в якому проживають люди, це суто його відповідальність. Також розповіли про заклади для нарко та алкозалежних. Як повідомили у поліції, в одному з таких закладів Рівненщини, пацієнтів утримували проти їх волі.

До перевірки підлягають в області 115 закладів. 29 з яких у Рівному. Представники соціального захисту доповнили, з якими вимогами мають працювати такі заклади.

Мета таких перевірок досягти аби усі заклади, які надають дані послуги, дотримувались усіх перелічених вимог та правил безпеки. Перевірки їх триватимуть до 15 квітня. 

 Читайте також: На Рівненщині розшукують сім`ї, які готові стати патронатними вихователями