"Слуга" Юрій Ліпський вимагає визнати рішення стосовно обрання голови облради та його заступників неправомірним

 У Рівному депутат облради від "Слуги народу" Юрій Ліпський оскаржує обрання голови облради Сергія Кондрачука, його заступників та голови бюджетної комісії. 

Сьогодні у Рівненському окружному адмінсуді відбулось підготовче засідання. Так, сторона відповідача подала клопотання стосовно залучення до справи депутатів обласної ради. Частина депутатів заявила бажання виступити на стороні позивача. 

Судді Борискін (головуючий), Щербаков та Зозуля відклали засідання на 3 лютого, аби позивач надав депутатам обласної ради, як третім особам, копії позовної заяви. 

- Ми вбачаємо, що на першому пленарному засіданні було порушення. І хочемо це довести у суді. Вважаємо порушенням те, що сесія була закрита президією. І її не можна було проводити далі у тому форматі, в якому її проводив Сергій Юрійович (Кондрачук), - заявив Юрій Ліпський. 

- Ми позов не визнаємо, вважаємо його необґрунтованим, оскільки у позивача як мінімум відсутнє порушене право, оскільки це була його воля (бути відсутнім на цьому засіданні). Йому було про це відомо, як і решті депутатів, які не взяли участі у першому пленарному засіданні першої сесії Рівненської обласної ради восьмого скликання, - каже депутатка облради, яка заявлена як третя особа у справі та представниця Сергія Кондрачука Катерина Самардак. - Дивною є позиція позивача, який починаючи з другого пленарного засідання цієї першої сесії активно брав участь у голосуваннях. Сам подав на ім'я голови облради Сергія Кондрачука заяву про включення його до комісії, тим самим визнаючи його повноваження як голови. 

Читайте також: Депутати облради таки проголосували за звернення щодо зниження тарифів