Благодійна вакцинація. У Рівному вчора безкоштовно щепили від пневмококової інфекції 5-тьох дітей хворих на складну генетичну хворобу - муковісцидоз. Усе в рамках акції "Підвішена вакцина", коли той, хто може оплатити щеплення дарує його іншому. Як все було бачила наша Катерина Савченко.

Шестирічна Марійка Бондаренко в кабінеті лікаря розглядає іграшки та книжки. Сьогодні у її родини особливий день. Дівчинка стала однією з 5 дітей, котрих у Рівному сьогодні безкоштовно щеплюють від менінгококової інфекції, у рамках акції "Підвішена вакцина". Перед вакцинацією традиційний огляд лікарем педіатром. Дівчинка не просто так стала учасницею акції, котрій дарують вакцину. Дитина має складну генетичну недугу - муковісцидоз.

Тож захистити від ймовірних пневмоній, отитів, тонзилітів, бронхітів покликана вакцина від пневмококової інфекції. В України її немає у переліку обовязкових щеплень. Тож цей тягар фінансово лягає на плечі батьків, або ж небайдужих рівнян, котрі готові повністю або частково оплатити важливу дозу. Ідея появи підвішеної вакцини належить активістці з Мелітополя, а вже згодом ініціатива почала ширитися країною.

Середня вартість вакцини 2 тисячі гривень. Лікарі дарують огляд та свою роботу, рівняни допомагають інформаційно та фінансово.

Маленька Марійка готова до вакцинації. Дівчинка отримує свою дозу захисту, майже не зрозумівши, що сталося. Мама радіє.

Цього дня у Рівному вдалося вакцинути 5-тьох діток. Напередодні, у рамках акції "Підвішена вакцина" від пневмококової інфекції захистили ще одного хлопця. Долучатися до доброї справи закликають усіх небайдужих, у планах проведення і інших щеплень тим, хто цього найбільше потребує.

Читайте також: "Сергію, не перетинай подвійну смугу!": патрульні оригінально закликають водіїв не порушувати ПДР