Мітингували сьогодні і у Квасилові. Попри холоднечу мешканці селища вийшли на вулиці, адже обурені високими цінами у платіжках за тепло. Говорять, доводиться платити в середньому на 4 сотні гривень більше, аніж рівнянам. Не розуміють чому так, адже з нового року Квасилів остаточно увійшов до складу Рівненської ОТГ.

Мітингують на морозі через ціни за тепло. У Квасилові поблизу багатоповерхівок зібрались люди, котрі шоковані цифрами у платіжках за теплопостачання.

До того, що вартість теплопостачання у Квасилові і раніше була вищою, аніж у Рівному вони звикли, однак нові здорожчання змусили людей гуртуватися.

До людей приходить і директор комунального підприємства "Рівнерайкомуненергія" Антон Заглинський. Пояснює, чому квасилівчанам в середньому доводиться платити на 400 гривень більше, аніж рівнянам.

Загалом на формування тарифу насамперед впливає ціна на газ.

Абонентська плата зявилася через зміни у законодавстві. За ці кошти оплачуватимуть роботу людей, які знімають показники лічильників, друкують та розносять платіжки. Ціни встановлюють не на місцях, однак детальніше вивчити, чому тепло для Квасилова обходиться дорожче пообіцяла і місцева староста.

Змінити ситуацію можна, - переконаний депутат Райради Павло Дутко.

Вже незабаром депутати планують зібратися на позачергову сесію Рівненської райради. Хочуть підготувати звернення до Кабміну та Президента України аби анонсоване напередодні рішення уряду про зниження ціни на газ на 30 відсотків розповсюджувалося не лише на період карантину. А на місці, у Квасилові обговорити питання щодо перерахунку коштів людям за попередній місяць через здешевлення на тих таки 30 відсотків.

Читайте також: У Рівному підтримали Всеукраїнську акцію протесту проти підвищення тарифів