Нагадаємо, у помешкання родини Римчуків в серпні 2012 року проникли злодії. Вони задушили жінку, а вбивство намагалися замаскувати. Обвинувачені, усі ці роки знаходяться у рівненському СІЗО. 24 січня чоловіки мають вийти на волю. Чи закінчилась судова епопея з восьмирічним "шлейфом" - дізнавалась Яна Євтушок.

22 серпня 2012 року, в будинку у Рівненському районі сталася пожежа. Під час гасіння вогнища пожежники виявили труп 64-річної жінки Зінаїди Римчук. Причина смерті – удушення. Згодом виявилося, що влаштували пожежу зловмисники, які намагались "замести сліди".

Підозрювані - ремонтники, які встановили у будинку кондиціонери, а разом із ними «жучок». Протягом місяця вони прослуховували житло. У ту фатальну ніч, коли йшли на злочин вони не очікували побачити жінки.

Вже 8 років триває судова тяганина щодо вбивства Зінаїди Римчук. Обвинувачені, перебувають у рівненському СІЗО та всіляко відтягують час. До того ж, своєї провини не визнають.

Цього місяця чоловіки мають вийти на волю. Учора, 14 січня відбулося чергове засідання у залі суду. Щоправда, обвинувачені на нього не з'явились - без поважної причини.

Попри відсутність обвинувачених судове засідання продовжилось. Опісля, прокурор подав клопотання щодо продовження терміну перебування під вартою строком на 60 днів. Оскільки, є ризики, що будучи на волі, підсудні переховуватимуться від суду та чинитимуть тиск на потерпілих.

Натомість, захисники підсудних переконані, подібне клопотання прокурора не заслуговує на увагу. Обидва адвокати вважали, що підзахисним слід обрати більш м'який запобіжний захід.

У результаті, суд ухвалив продовжити обвинуваченим термін перебування під вартою строком на 60 діб.Чи з'являться підсудні на наступне засідання - поки невідомо. Рідні сподіваються, що суд таки оголосить вирок.

Читайте також: У Рівному підтримали Всеукраїнську акцію протесту проти підвищення тарифів