Локдауну бути. Інформація, котра активна ширилась мережею, про його перенесення через зменшення кількості хворих на ковід - є неправдивою. В Україні стартує локдаун 8 січня та триватиме до 24-го. Які обмеження чекають на рівнян та мешканців області - знає Катерина Савченко.

Зимовий локдаун наближається. Він діятиме на усій території країни, Рівненщина не виключення. Стартує вже 8 січня. І триватиме до 24. Посилення карантинних обмежень заборонятиме роботу кінотеатрів, басейнів, фітнес -клубів, тренажерних залів. Кафе, ресторани та інші заклади громадського харчування зможуть працювати лише на виніс та доставку. Вимушено відпочиватимуть працівники непродовольчих ринків. Заборонені будь-які культурні, соціальні, спортивні масові зібрання та події. На відміну від минулорічного весняного локдауну, зимовий можна вважати менш жорстким.

Крім того, у звичному режимі працюватимуть СТО, автозаправні станції, але без зон громадського харчування. А ще банки, готелі, пошта. Перукарні та салони краси зможуть обслуговувати клієнтів, але виключно за попереднім записом. Не зачепить локдаун роботу дитячих садочків.

Школярі з 1 і до 11-ого класів перейдуть на дистанційне навчання. Будь-яка позашкільна освіта заборонена в очному режимі теж заборонена. У Рівному в звичному режимі працюватиме лише один спеціалізований заклад навчально-реабілітаційний центр "Особлива дитина".

Рішення про запровадження січневого локдауну уряд прийняв ще 9 грудня. Незважаючи на зменшення кількості хворих на ковід 19 у січні ці карантинні обмеження все ж почнуть діяти. Їх урядовці називають зимовими канікулами заради безпеки.

Читайте також: Як працюватимуть школи, дитсадки та ВНЗ Рівненщини під час локдауну