З 19 грудня в Україні діють обмеження на святкування новорічних банкетів, весіль та корпоративів. Власники кафе розчаровані. Адже грудень завжди був місяцем, коли компанії святкували новорічні корпоративи і можна було заробити. Цього року все по-іншому. Без пишних святкувань, обмеження у кількості людей та й у роботі закладів. Більше розповість Ілля Томашевський.

 Отак святкували корпоративи до карантину. Проте цього року все змінилося. Уряд заборонив проводити в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкові заходи, бенкети, майстер-класи та публічні події. За таких умов кафе та ресторани в Україні опинились без заробітку у найгарячішу для себе пору.

Винятоком є лише новорічна ніч, тоді заклади можуть працювати до першої години ночі. Табу на проведення святкових заходів в кафе і ресторанах буде діяти як мінімум до 28 лютого.

Разом з тим, заклади громадського харчування в період жорсткого карантину будуть працювати, але з певними обмеженнями. Юристи кажуть, що святкування корпоративів передбачає собою ряд відмінностей.

З 19 грудня заклади громадського харчування повинні працювати за новими правилами, які контролюватимуть відповідні органи. З моменту впровадження нових обмежень нацполіція та держпродспоживслужба поки не виявили на Рівненщині подібних порушень. Нагадаємо, згідно норм чинного законодавства заклади, які наважилися порушити карантинні обмеження, змушені будуть заплатити штраф у розмірі від 170 до 340 тисяч гривень.

Читайте також: Медіаграмотність: як рівнянам не стати жертвами фейкової інформації?