Не 12 років, а довічне позбавлення волі. Нагадаємо, злочин стався у 2014 році. Про нього говорило усе Рівне. Двоє молодиків жорстко розправились з мешканцем обласного центру - побили його, тіло обмотали скотчем, після чого кинули у лісі і закидали важкими колодами - практично не давши жодного шансу вижити. Тіло 65-річного чоловіка знайшли через декілька місяців. Вбивць цьогоріч засудили. Вони отримали 12 років за гратами. Але потерпілі вважають таке покарання надто м'яким і подали апеляцію.

Рівненський апеляційний суд. Сьогодні сюди прибули родичі вбитого Григорія Іванова. Дружина пригадує як одного весняного дня у 2014 році, її чоловік зник.

Додому 65-річний рівнянин більше не повернувся. Зник і його автомобіль Кіа Соренто. Майже п’ять місяців правоохоронці шукали Григорія Іванова. І знайшли. Вбитим у лісі поблизу села Країв, Острозького району. Людину позбавили життя з особливою жорстокістю. Добряче побили, вдягнули на голову пакет, все тіло обмотали скотчем, після чого непритомного кинули у лісі, закидали гіллям та важкими колодами, практично не давши жодного шансу вижити. Особи злочинців були встановлені через деякий час. Обоє вихідці з Дніпропетровщини. На той час їм було 20 та 22 роки.

Григорій Іванов займався бурлінням свердловин. Рідні думають, що вбивство було замовним. І все ніби через бурштин.

Втім за версією слідства, мотивом для вбивства став автомобіль Григорія - Кіа Соренто. Його згодом знайшли у Дніпропетровській області напіврозібраним.

12 років за гратами. Такий вирок оголосив суд першої інстанції злочинцям, влітку цього року. Рідні вбитого вважають його надто м'яким. Тим паче злочинці вже можуть незабаром вийти на волю через закон Савченко. Адже вже відсиділи у СІЗО 6 років. Тому потерпілі подали апеляцію.

Втім обвинувачених сьогодні на суді не було. Відмовились їхати із СІЗО на суд. Просять відкласти апеляційний розгляд. Бо ніби погано почуваються. Один із чоловіків голодує і мовляв, не може самостійно пересуватись.

Потерпілі вважають, що обвинувачені симулюють. Навмисно затягують час.

Апеляційний розгляд відклали. Дата наступного засідання поки невідома. Поки триватиме розгляд апеляції і до рішення суду, обвинувачені перебуватимуть у СІЗО. Принаймні до 9 лютого наступного року діє ухвала щодо їх тримання під вартою.

Читайте також: Житель Рокитнівщини хотів відкупитися 400 доларами за скоєну ДТП