Ні - сосискам, ковбасним виробам, газованим напоям та вуличним туалетам у школі. З 2021 року Міністерство охорони здоров'я запроваджує нові санітарні норми у закладах загальної середньої освіти. Усе задля покращання умов навчання дітей. Однак, чи готові на місцях до таких нововведень дізнавалась Катерина Савченко.

З нового навчального семестру Назару, як і іншим школярам доведеться шукати інше джерело енергії. Нові санітарні норми для шкіл вже із 2021 року заборонятимуть реалізацію кави, кавових, газованих, енергетичних напоїв. А ще ковбас, консерв, сосисок, чіпсів, сухариків, продуктів із великим вмістом солі та цукру. 13-ту школу у Рівному можна вважати першопрохідцем у організації харчування дітей. Хлібобулочні вироби печуть самі, а деякі продукти, які будуть заборонені лише у 2021 році, не використовують вже давно.

Демонструють страви, які сьогодні готують кухарі для дітей. Їм смакує.

Із січня має функціонувати і організація харчування дітей з особливими дієтичними потребами. Такий комплекс в меню школи вже є. Зможуть харчувати дітей із непереносимістю глюкози та глютену. За усім, що потраплятиме на стіл до дітей пильнуватимуть ще більше.

Серед інших нових санітарних норм - облаштування внутрішніх туалетів у закладах загальної середньої освіти. У школі села Кунин, що на Здолбунівщині, наразі діти користуються вуличною вбиральнею.

В приміщенні школи туалет є, його побудували ще у 2019 році. Однак, нині користуватися їм неможливо через відсутність води.

Впродовж 2020 року державним коштом на Рівненщині облаштували внутрішні вбиральні у 29 закладах. В управлінні освіти говорять, і до появи нових санітарних норм, нікому не хотілося, аби діти користувалися вуличними туалетами. Однак, не завжди це реально швидко втілити у життя.

Внутрішні вбиральні на Рівненщині необхідно побудувати у ще 55 школах , але і тут є свої "але".

Нові санітарні норми повинні запрацювати із нового року, посилення карантинних обмежень надасть ще фактично додатковий місяць для виконання усіх вимог. Однак, якщо напрацювати нове меню та виключити з продажу певні продукти більш реально, втім чи вистачить цього часу на будівництво усіх вбиралень, питання риторичне.

Читайте також: У Дубні запрацював унікальний дитсадок