Напередодні Дня Святого Миколая для дубенських дошкільнят відкрили оновлений дитсадок «Сонечко». Це перший та поки єдиний заклад на Рівненщині, який комплексно термодернізований за європейськими стандартами.

Реконструкція дитсадка складалася з двох етапів – термомодернізації будівлі та внутрішнього ремонту. Загалом на реконструкцію дошкільного закладу спрямували кошти різних джерел – Євросоюзу, області та міста.

«Це один із проектів президентської програми «Велике будівництво» та один із чотирьох, що отримав кошти на модернізацію від ЄС. У результаті реконструкції на 50% скоротиться споживання енергії. При цьому у приміщенні зберігатиметься комфортна температура. Оновлена будівля – це хороший приклад втілення екологічних енергозберігаючих технологій. Адже будуть знижені викиди вуглецю в атмосферу», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«На усі проекти з енергоефективності в Україні Євросоюз передбачив понад 17 млн євро. Дубно долучилося до ініціативи «Угода мерів – Демонстраційні проекти». Однією із умов втілення проекту було співфінансування», - розповів міський голова Дубно Василь Антонюк.

Проектом передбачено термомодернізацію чотирьох дубенських освітніх закладів: НВК «ЗНЗ-ДНЗ», ДНЗ № 4, ЗОШ № 6 та ЗОШ № 7.

Читайте також: У Дубні в День Святого Миколая маршрутки перевозитимуть дітей безкоштовно