Привітання із запізненням. Лише напередодні судді відзначали своє професійне свято. І уже наступного дня їх вирішили привітати дзвінком про замінування. А саме будівлі Північно-західного апеляційного господарського суду. Близько сотні працівників із затишних кабінетів змушені були перебратися на вулицю на півтори години.

Дев'ята тридцять. Поліція, медики та рятувальники розпочинають свій робочий день у північно-західному апеляційному суді. За ними уважно спостерігають і працівники суду, які, не розуміючи, що відбувається, змушені мерзнути на морозі.

Постояти з людьми, за компанію, вирішили і місцеві собаки. Втім, зовсім скоро, обстеживши територію, працівники вибухотехнічного відділу ГУНП та кінологи почали знімати огороджувальну стрічку, навколо будівлі.

У суді повідомили, засідання, які в той час відбувалися, не скасовували. І усі заплановані справи розглядатимуть в установленому порядку.

Втім, тепер справу розглядатимуть уже правоохоронці. Які шукатимуть особу, яка зателефонувала на 102 та повідомила про замінування суду.

До слова, цього року, але в березні подібний виклик надійшов про замінування підземного переходу в Рівному. Евакуювали тоді понад 400 осіб. Вибухових речовин чи предметів не знайшли. Проте, псевдомінера - розшукали. Суд визнав його винним у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху. Та засудив до 2 років позбавлення волі, встановивши іспитовий строк в 1 рік.

Судові засідання псевдомінеру, зірвати не вдалося. Судді цілі та неушкоджені повернулися до своїх обовязків. А от жартівнику, за свої дії, тепер доведеться цілком серйозно відповідати перед законом.

Читайте також: У Рівному поліцейські перевіряють інформацію про замінування суду