Рівненська ОДА спільно з обласним центром народної творчості представили проєкт «Рівненщина різдвяна». В онлайн форматі популяризуватимуть нематеріальну культурну спадщину нашого краю – пісенну, кулінарну та декоративно-ужиткову, а також традиції під час свят.

Проєкт розпочнеться 13 грудня та триватиме до 19 січня.

«Очікування Різдва – це чарівний час, навіть у карантинних реаліях. Цим проєктом ми хочемо додати ноту позитиву і надії, а також нагадати про саме цінне, що в нас є – сім’ю та традиції. Саме тому, ми наповнили «Рівненщину різдвяну» знайомством із кулінарною спадщиною, етноспівами, виконанням колядок та щедрівок, а також іншими приготуваннями до Різдвяних свят» - розповідає заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

Так, на Інтернет-ресурсах фейсбук-сторінці «Рівненщини туристичної», а також сайті rivne.travel розповідатимуть про затишні подорожі та найатмосферніші локації для світлин. Презентуватимуть рецепти автентичних страв, що можна приготувати вдома разом з рідними. Атмосферним доповненням стануть навчання унікальним колядкам та створення різдвяних іграшок.

За словами начальниці управління культури та туризму Рівненської ОДА Любові Романюк, проєкт складається із трьох блоків.

  • Перший – кулінарна спадщина. Зокрема, жителям Рівненщини покажуть як приготувати кутю за справжніми стародавніми рецептами.
  • Другий – декорування, де буде представлено майстер-класи народних умільців з виготовлення прикрас для оселі.
  • Третій – виконання колядок, щедрівок та пісень, а також представлення різних традицій нашого краю.

Також «Рівненщина різдвяна» популяризуватиме туристичні маршрути. Зокрема, глядачам представлять роботи, які проводили під час туристичних мандрівок Рівненщиною.

За словами керівника етно-культурного центру Рівненського ПДМ Віктора Ковальчука, у такому контексті проєкт відбувається вперше. Окрім усього переліченого, у ньому також передбачені майстер-класи із вивчення унікальних співочих традиційних для нашого регіону, а також побажання та віншування. Вони будуть виконані усіма віковими групами, з різною манерою співу та характерними особливостями.

Читайте також: Рівняни нарікають на роботу громадського транспорту у місті