Одні з'їжджають з рейсів, інші не беруть пасажирів, бо сидячі місця заповнені. І так щовечора та кожного ранку. Рівняни нарікають на роботу громадського транспорту. Кажуть з настанням морозів, дочекатись своєї черги аби сісти у транспорт, ще складніше. В профільному управлінні про це знають, але вдіяти нічого не можуть. Оскільки, під час пандемії, аналогічні проблеми спостерігаються по всій Україні.

8 година вечора. Зупинка Аграрний коледж. Люди очікують на маршрутні таксі №49,53, та 47. Якщо попередні ще ходять часто, то на 47, кажуть, доводиться чекати більш ніж як пів години.

На дозорі маршрутки №47 теж уже не має. Окрім неї не курсує і 65, а 35 о 20:45 лишилася одна. Містом їздять маршрутки №45 та №49. На яку, до слова є постійна пасажирка.

Через деякий час маршрутка приїжджає. Водій каже, їздить сумлінно і додому після останніх рейсів потрапляє близько 12 години.

Щоб із центру міста, після 21 години дістатися додому, рівнянам доводиться більше 15 хвилин мерзнути на морозі. Жителька мікрорайону Ювілейний, додає, в понеділок 36 хвилин очікувала на громадський транспорт.

В управлінні транспорту зазначили, деякі маршрути і справді після 21 години уже не ходять. А з тими, хто дозволяє собі раніше завершувати робочий день, проводять профілактичні бесіди.

О 8 ранку маршрутки уже їздять, втім чимало просто не зупиняються на деяких зупинках. Адже на кінцевих заповнюються усі сидячі місця.

Водії мовчки вислуховують обурення рівнян, та вдіяти нічого не можуть. Оскільки, більшу кількість осіб ніж наявних сидячих місць в салоні, брати не мають права.

На мікрорайоні Боярка, ситуація не краща. Люди у черзі очікують на громадський транспорт, аби дістатися до роботи. Буває й таке, каже рівнянка Жанна, що тролейбус чи маршрутка всіх людей навіть не забирає.

Втім, в управлінні транспорту зазначили, це наразі не доцільно. Містом і так курсує не 59, як раніше, а 63 тролейбуси. Окрім того, їздить 248 маршрутних таксі. Ситуацію із загруженістю маршрутів працівники управління транспорту моніторять чи не щодня.

Читайте також: У селі на Рівненщині мешканцям, які 7 років живуть без світла, підключать електроенергію