Вже вдруге з аукціону намагалися продати старі будівлі школи під номером 14, яка знаходиться у районі Басового кута. Таке рішення прийняла Рівненська міська рада ще три роки тому. Приміщення хочуть продати за 5 мільйонів гривень. Втім, бажаючих придбати - не знайшлося. Жителі мікрорайону вважають, що міська рада хоче заробити на цьому приміщенні. У ситуації розбирався Ілля Томашевський.

На Басовому Куті вже 9 років пустують приміщення де колись знаходилась 14 школа. Нині новий освітній заклад розташований на вулиці Боженова. Натомість старе приміщення, на вулиці Залізничній, мілька влада хоче продати. Люди розповідають, що ця школа у свій час приймала усіх дітлахів Басового кута.

У 2012 році було добудовано нове приміщення школи №14, в якому й навчаються зараз діти. Старі будівлі, які вже розвалювалися, хотіли віддати під будівництво дитсадка. Однак тоді на це не було коштів. З часом, невідомі розтрощили школу, у якій провчилося не одне покоління жителів Басового Кута.

Місцеві вважають, що на цьому місці повинен бути комунальний дитсадок, який необхідний для жителів мікрорайону. В свою чергу колишній міський голова Рівного запевняє, що доречніше було б облаштувати приватний дошкільний заклад замість розваленого приміщення. Адже в обласному центрі є достатня кількість комунальних дитячих садочків.

В грудні 2017 року більшість депутатів прийняла рішення продати ці будівлі з аукціону під приватний дитсадок. У вересні 2020 року конкурсна комісія оголосила перший аукціон.

Умови аукціону не сподобалися одному з депутатів міської ради. За його словами, правила аукціону не є достатньо чіткими для захисту жителів Басового Кута. Каже, нема гарантій що там буде саме дитячий садок, а не щось інше. Тому запропонував відмінити тендер.

Натомість міський голова Рівного Олександр Третяк вирішив прислухатися до профільного управління та не зупиняти аукціон.

Друга спроба отримати понад 5 мільйонів гривень за шкільні руїни закінчилася нічим. Аукціон не відбувся.

Читайте також: Рівняни нарікають на роботу громадського транспорту у місті