Локдаун в Україні, наімовірніше, введуть від 8 до 25 січня 2021 року. Ці дати визначив Кабінет міністрів України, але ще триває обговорення стосовно обмежень і точних дат.

Про це повідомляє "Лівий берег" з посиланням одного з членів Кабміну.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, яке є в розпорядженні видання, локдаун планують ввести після Нового року: від 8 до 25 січня.

"Триває обговорення. Рішення буде у другій половині дня", - сказав LB.ua один із членів Кабміну.

Крім того, цю інформацію підтвердив ще один член уряду.

"Все правильно, дискусія відкрита. Сьогодні визначимося точно", - зазначив співрозмовник виданню.

Так, на час локдауну імовірно від 8 січня до 25 січня буде заборонено:

  • Відвідувати заклади освіти, виключення - садочки та спеціальні заклади.
  • Робота кафе, барів, ресторанів, дозволяється на виніс та доставка, робота закладів харчування в аеропортах. У готелях заборонено роботу ресторанів від 11:00 до 6:00 наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.
  • Приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності.
  • Приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності. Заборонена робота салонів краси, закладів культури, фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних.
  • Приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом.
  • Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших, у тому числі новорічних) заходів, крім проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та спортивних заходів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів, за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів
  • Діяльність продовольчих та непродовольчих ринків.

Товари та послуги першої необхідності:

  • товари, які відносяться до продуктів харчування, лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів гігієни, засобів зв’язку, ветеринарних препаратів, кормів
  • пальне
  • провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси за попереднім записом.

 

Рекомендується також від 11 січня до 21 січня встановити дистанційний режим роботи. У громадському транспорті, імовірно, подовжаться обмеження на кількість людей, які можуть перебувати в салоні.

 

Також Кабмін планує продовжити чинний карантин до 28 лютого 2021 року. Додатково хочуть заборонити діяльність молитовних приміщень за умови їх наповненості більше 50% від місць для сидіння, а також заборонити релігійні заходи, які не забезпечують дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

А громадським закладам подовжили час роботи на годину: тепер вони зможуть працювати до 23:00, проте розрахункові операції заборонені з 22:00.

 

Нагадаємо, карантин вихідного дня в Україні вирішили не подовжувати. Також влада ухвалила рішення не запроваджувати локдаун у грудні та на новорічні свята, проте пообіцяла зробити це на початку січня 2021 року. 

Читайте також: Верховна Рада пропонує заборонити пластикові пакети