На черговому засіданні Комітету з питань екологічної політики та природокористування, яке відбулося 7 грудня у форматі відеоконференції, було рекомендовано Верховній Раді прийняти в цілому законопроєкт "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України".

Комітет розглянув у повторному другому читанні проєкт Закону "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" (№ 2051-1), йдеться у повідомленні Інформаційного управління Апарату Верховної Ради.

Народні депутати обговорили правки, які були подані під час підготовки законопроєкту до повторного другого читання і частину з них затвердили у редакції Комітету.

За результатами розгляду Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроєкт в повторному другому читанні та в цілому.

Законопроєктом пропонується:

  • визначити правові та організаційні засади обігу пластикових пакетів; 
  • заборонити розповсюдження певних видів пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі громадського харчування та надання послуг;
  • заборонити схиляти споживачів до купівлі пластикових пакетів; 
  • встановити вимоги до біорозкладних пластикових пакетів та їх маркування; 
  • запровадити відповідальність за порушення норм, передбачених у законопроєкті.

Своєю чергою голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко нагадав основні дві проблеми, з якими зіткнувся Комітет при підготовці до другого читання: критика з боку Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом і Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради. 

"При розгляді правок ми намагалися врегулювати ці питання, прибрати ті положення, які явно суперечать законодавству. Ми дещо змінили текст у деяких правках, але, загалом, ми не переглядали концепцію цього законопроєкту, оскільки розуміємо необхідність його прийняття", - сказав Голова Комітету.

Він також висловив сподівання, що законопроєкт буде розглянуто у сесійній залі вже наступного пленарного тижня.

Читайте також: На Рівненщині батьки вимагають встановити світлофор на місці загибелі школяра