Лікарі заспокоюють, що більшість перехворіє легко, 2-3 дня підвищеної температури, або взагалі безсимптомно.

Підхопити коронавірус не хоче ніхто, оскільки ніхто не знає, чим для нього інфікування вірусом може закінчитися. Хвороба може пройти безсимптомно, а може укласти на лікарняне ліжко. Медики радять передусім не панікувати.

Про те, як тримати себе в руках й не накручувати себе через коронавірус у соцмережі розповів лікар з Глухова Сумської області Євген Скрипник, повідомляє ТСН.

"Ми всі перехворіємо і це - не є кінець світу! Більшість перехворіють легко, 2-3 дня підвищеної температури, або взагалі безсимптомно і все! Зараз суспільство перебуває в панічному настрої і коли захворіє, думає що все, життя закінчено. Ні. Все іде, як повинно іти, ми всі отримуємо колективних імунітет! Людина звикає до всього", - говорить лікар.

Він зауважує, що люди мають розуміти, що в принципі коронавірус - це звичайна застуда, ГРВІ, один із видів грипу.

"Як кажуть, якщо не можеш змінити ситуацію, зміни своє ставлення до неї. Щоб зменшити тривогу, потрібно прийняти ситуацію. Захворіли? Ну і що. Будуть у вас антитіла! Погіршення стану, звертайтеся до свого лікаря. Але не панікуйте! Дивіться позитивні фільми, читайте книги, менше переглядайте новини та телепередачі про коронавірус, отримуйте позитивні емоції. Все рівно карантин закінчиться, і всі ми будемо здорові. Живіть свідомо та мисліть позитивно", - радить українцям Євген Скрипник.

Читайте також: Український академік назвав три основні засоби боротьби з коронавірусом