Проте наразі про посилення карантинних заходів не йдеться.

Уряд готується до можливго посилення карантину на зимові свята. Про це на засіданні Уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

- Ми готуємося до всіх можливих сценаріїв, зокрема, до можливого запровадження карантину на зимові свята, - сказав він.

Зокрема він зазначив, наразі вся Україні знаходиться в помаранчевій зоні, також діє карантин "вихідного дня", і це "зважена альтернатива усім жорстким заходам та обмеженням". 

За словами прем'єр-міністра, остаточний результат такї моделі можна оцінити на початку грудня, проте вже зараз мобільні оператори фіксують зменшення мобільності населення до найнижчого рівня з часу повного карантину весною.

У той же час він наголосив, що про введення більш жорстких заходів наразі не йдеться. 

- Але ми розуміємо, що кінець грудня-початок січня - це період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми, і все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, яку медична система може в принципі не витримати. Тому уряд говорить відкрито: ми розглядаємо план реагування на такі ситуації, і на випадок погіршення стану в країні, - сказав Денис Шмигаль. 

Він додав, що уряд веде відповідні діалоги з бізнесом та місцевою владою для спільного напрацювання моделі протиепідемічних заходів. 

Нагадаємо, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що вже в грудні в країні на кілька тижнів можуть ввести повний локдаун. 

Читайте також: Шмигаль розповів про план "Б" та можливе запровадження повного локдауну в Україні