Спільника вбивці працівника СІЗО Івана Мамчура загрожує довічне ув'язнення.

 До суду направлено обвинувальний акт стосовно 38-річного уродженця Маріуполя, спільника убивці майора Рівненського СІЗО Івана Мамчура Олега Смородинова. 

Як повідомляє обласна прокуратура, у 2016 році завербовані ФСБ кілери отримали завдання вбити 37-річного майора СІЗО Івана Мамчура. Чоловіки кілька місяців готували злочинний план, придбали зброю, стежили за жертвою та орендували квартиру у тому ж під'їзді, де жив убитий. 

16 вересня 2016 року, отримавши завдання від кураторів, вони прибули до будинку Мамчура. У той час, як Смородинов чекав на жертву у під'їзді, його спільник залишився стежити під будинком. Коли Мамчур зайшов до під'їзду, кілер випустив у нього 8 куль, а потім кілька разів ударив пістолетом по голові, щоб завершити злочин. Зброю із глушником та кулі виявили на місці вбивства. 

Після убивстства зловмисики втекли в Росію, де отримали 2 тис. доларів та 300 тис рублів. Спільника Смородинова затримали в РФ в червні 2019 року. А в серпні цього року його екстрадували в Рівне. 

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченму - довічне ув'язнення. Крім того потерпіла у справі заявила цивільний позов на 1 млн. гривень. 

Нагадаємо, справу стосовно Олега Смородинова ще розглядають, у березні цього року він вже тримав вирок за державну зраду - 12 років позбавлення волі. 

Читайте також: У Рівному викрили жінку, яка два роки шахраювала з кредитами