Штраф за перебування без маски у громадських місцях становить від 170 до 255 грн.

Відсьогодні, 21 листопада, в Україні почнуть штрафувати за відсутність захисної маски на обличчі у громадських місцях. Поліцейські тепер зможуть складати протоколи на місці.

Власне, вступає у дію закон про адміністративну відповідальність за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 170 до 255 грн за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.

Зокрема, голова Національної поліїції Ігор Клименко зазначив, що першочергово поліцейські діятимуть превентивно, тобто спершу зроблять зауваження. І лише, якщо людина відмовиться одягнути маску, будуть документувати дії правопорушника.

Додамо, сьогодні та завтра поліцейські проводитимуть рейдові перевірки, аби проконтролювати дотримання суб’єктами господарювання рішення уряду щодо карантину вихідного дня.

Нагадаємо, що Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який передбачає штрафи для власників бізнесу, установ та організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисні маски. Розмір штрафу передбачається від 3 400 до 5 100 грн. А 19 листопада закон підписав президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Головному патрульному Рівненщини підтвердили COVID-19