Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає запровадження штрафів за неносіння захисних масок у громадських будівлях, спорудах та транспорті.

Максим Степанов висловив вдячність Президенту України та парламенту за підтримку цього документа, зазначивши, що в Україні стрімко зростає кількість хворих на COVID-19, і дотримання протиепідемічних правил наразі має неабияке значення.

“Наша команда в міністерстві дуже довго наполягала на введенні штрафів за неносіння маски у публічних місцях, адже це не забаганка ВООЗ, МОЗ, Президента, Прем‘єр-міністра чи моя особиста. Маска - це єдиний шлях захистити здоров‘я: своє та своїх близьких. Дуже вдячний Президенту та Верховній Раді за це рішення. Адже кількість нових випадків за останню добу вже становить понад 13 тисяч”, - наголосив Міністр Максим Степанов.

Нагадаємо, МОЗ неодноразово наполягало на необхідності посилення відповідальності за порушення протиепідемічних правил. Відтак, Верховна Рада 6 листопада прийняла за основу та в цілому закон, який передбачає посилення відповідальності за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без захисних масок - від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сума штрафу від 170 до 255 грн. До того ж правоохоронці зможуть штрафувати на місці не подаючи справу до суду.

Читайте також: Для пенсіонерів вводять "пріоритетні години" для покупок у магазинах