Культурний проєкт "Гуртобус" - мобільний центр, який влаштовує мистецькі та наукові практикуми, лекції та семінари, виставки та презентації, кінопокази, зустрічі з професіоналами креативних індустрій, інтерактивні події тепер завітає і на Рівненщину. Зніматимуть документальний фільм про Смигу - селище на Дубенщині.

Про це повідомила на власній сторінці у Facebook Віта Костюк.

"Я мріяла про Гуртобус в Смизі, який приїде, щоб розбудити культуру, створити альтернативний публічний простір, який стане безкоштовною платформою для проведення культурних та освітніх заходів та для мережування місцевих громад (хоч на кілька днів), але всі ці плани різко зупинив карантин і COVID-19", - пише пані Віта.

Однак епідситуація не зупинила креативну команду, яка зрештою подала заявку на участь у проєкті "Гуртобус".

У результаті обрали 7 міст, серед яких і Смига. І вже 23 листопада на Рівненщину завітає #DocudaysUA_Гуртобус, щоб розповісти про культуру через особисті історії жителів Смиги.

"Жителів Смиги - які творять наш справжній культурний простір і через мистецтво яких про Смигу чують далеко за межами Рівненщини".

Віта Костюк додає, що радіє участі у цьому культурному проєкті, яке дасть змогу розповісти про маленьке селище на ще більший загал, а також поділилась, що згодом розповідатиме про героїв документального фільму.

Читайте також: Експериментальне впровадження електронного підручника припинили?