Володимирецький колегіум взяв участь у Всеукраїнському експеременті впровадження електронного підручника. Учні початкових класів так навчалися два роки. Тепер - експеримент призупинили. У чому причина - вчителі не знають, роз'яснень з профільного мністерства немає. Щодня педагоги очікують, що експеримент відновлять. Тим часом мудрують над власними освітніми нововведеннями. Якими, знає Інеса Пославська.

Не підручники, а планшети. На уроках першокласники користуються сучасними гаджетами. Сюди завантажені підручники з різних предметів. Є теоретичний блок і практичний з різноманітними інтерактивними вправами.

Учням Володимирецького колегіуму, які беруть участь в експерементальному проекті впровадження електронного щоденника, за кошти Міністерства освіти безкоштовно надали 30-ть планшетів із ліцензійними програмами з 4-х предметів. Так вони провчилися два роки.

Ліцензійні програми не дали, а от планшети залишились.

Володимирецький колегіум один з перших освітніх закладів, який взяв участь у Всеукраїнському експерименті впровадження електронних підручників. Однак тривав він не довго - два роки. Педагоги все ж сподіваються, що столичні освітяни його відновлять. Тимчасом в закладі впроваджують свої експерименти та нововведення, до прикладу у системі харчування школярів.

Вкінці місяця батькам приходить смс-повідомлення про те, які страви дитина їла у школі і яка загальна вартість. Оплату за харчування здійснюють онлайн - через приват 24. Загальна вартість на місяць становить від 180 гривень. Щоб в період карантину уникнути скупчень дітей. Деяким класам обіди приносять прямо в кабінет.

Читайте також: У Рівному написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності