17 тисяч гривень штрафу - бо не носить маску. У місті Вараш суд покарав вчительку місцевого ліцею. Педагог відмовляється носити засоби захисту у навчальному закладі. Пояснює просто - забороняє релігія. Водночас колеги не розуміють поведінку вчительки. Певних законів повинні дотримуватись всі, тим паче при роботі з дітьми. Подробиці у сюжеті.

 Жанна Тєтєнєва викладає українську мову та літературу у Вараському ліцеї №1. Ще з першого вересня відмовляється носити захисну маску та міряти температуру у стінах школи. Педагоги неодноразово просили її дотримуватись карантинних обмежень.

У навчальному закладі навчається 1 500 тисячі учнів, працює 170 педагогів. Носити маску на перерві повинні всі, окрім учнів початкових класів.

Не погоджуються з позицією вчительки і батьки, з якими нам вдалось поспілкуватись. Певні носити маску у стінах школи - педагоги повинні.

Про карантинні обмеження неодноразово казала педагогу директорка школи. Запевняє, просила вчительку української мови та літератури носити маску або ж захисний щиток. Отримавши категоричну відмову, була змушена скласти акт.

Нещодавно суд оштрафував вчительку на 17 тисяч гривень через відмову носити маску. Педагог свою вину не визнає. Каже, не носитиме маску і далі. Не дозволяє релігія.

В управлінні освіти про нетипову ситуацію у Вараському ліцеї знають. Кажуть, Жанна Тєтєнєва має більше 20 років педагогічного стажу, є кваліфікованим працівником. Втім вона повинна дотримуватись норм закону на рівні з іншими.

Жанна Тєтєнєва рішення Кузнецовського суду збирається оскаржувати і подаватиме апеляцію. Штраф у 17 тисяч гривень вважає захмарним. А у школі каже, на неї чинять тиск.

Вчителька у праві подати скаргу на будь яке рішення суду, кажуть адвокати. Щоправда аби виграти справу - потрібні докази.

Постанову суду першої інстанції можливо оскаржити у апеляційному суду упродовж 10 днів з дня винесення. До слова, за час пандемії на Рівненщині поліцейські зафіксували 4 539 повідомлень про порушення правил карантину і склали 787 адміністративних протоколів.

Читайте також: Рівнянина оштрафували на 17 тисяч гривень за відсутність маски