А також вакцин. Кажуть, є лише вітаміни. Фармацевти виправдовуються, мовляв, все розкупили, бо сезонні хвороби та COVID-19. Кажуть, надходження медпрепаратів ще будуть. А ось коли і скільки, з'ясовували наші журналісти.

Сезон грипу та ГРВІ у розпалі. Жителі обласного центру стикнулись з проблемою дефіциту ліків та вакцин. Рівнянка Олена намагалась знайти в аптеках Рівного лікарські препарати та вітаміни для зміцнення імунітету, проте змогла знайти лише вітамін C.

Скаржаться рівняни і на відсутність вакцини проти грипу. В одній з центральних аптек Рівного у жовтні продавли біля тисячі вакцин різних виробників. Як пояснює заступниця завідувача аптеки Тетяна Рожина, наразі попит на вакцину, перевищує її реальну кількість, тому наразі вона відсутня.

Проблема з певними противірусними препаратами теж існує. Все через сезонні хвороби. Додає, їх можна замовити телефонуючи у довідку аптеки, де їх закуплять у постачальника та доставлять.

Чиновник додає, що незабаром до України надійде втричі більше вакцин ніж торік, тому вистачить усім. Чекають поставку на початку листопада. Щоправда кількість вакцини, яка має прийти, Сергій Лебедь не коментував. Мовляв, її кількість залежить від обсягу замовлень мереж міських аптек.

Читайте також: На Рівненщині медики декілька місяців лікують ковідних хворих на волонтерських засадах