У Вараській лікарні розгортатимуть палати для ковідних хворих. Про це повідомило керівництво області під час чергового брифінгу. Наша журналістка Інеса Пославська навідалась в інфекційне відділення, яке мають облаштовувати для пацієнтів з ковідом. Та як виявилось такі хворі там вже є. Медичного персоналу не вистачає, а ті хто лишився - без заробітної плати. Більше того документів для обслуговування таких хворих у них не має. Про боротьбу з ковідом "медиків-волонтерів" продовжить Інеса Пославська.

Не має ні апаратів ШВЛ, ні достатньої кількості медичного персоналу, і навіть офіційного дозволу приймати ковідних хворих. Попри це медики інфекційного відділення Вараської лікарні приймають рятують життя таких пацієнтів.

"Волонтерять" - так кажуть про себе медики. Бо декілька місяців їм взагалі не давали заробітну плату. Спеціалісти звільнялися, а ті хто лишалися - лікують пацієнтів з коронавірусом.

А багаторазові захисні костюми зношуються.

А роботи медикам додасться. Тільки от у Вараші вже лікують таких хворих.

Вараська лікарня не підписала договір з НСЗУ. Більше того заклад у процесі реорганізації.

Тариф, за яким НСЗУ оплачує послуги за надання допомоги хворим на COVID-19 чи з підозрою на нього, включає доплати медикам, у розмірі до 300% до заробітної плати. А медики Вараської лікарні не зможуть їх отримати.

Зараз в інфекційному відділені лежать 5 пацієнтів з коронавірусом. Загалом тут 14 ліжкомість. От тільки, якщо надходитимуть ще хворі. Кисню не вистачить.

Весь медичний персонал інфекційного відділення Вараського закладу охорони здоров'я перехворіли на коронавірус. Старша медична сестра каже, спеціалістів не вистачає зараз, а що вже говорити про те, коли надходитиме більша кількість хворих з ковід.

Читайте також: Показники захворюваності на COVID-19 на Рівненщині не спадають