У листопаді зростуть ціни на газ для населення. За інформацією РІВНЕГАЗЗБУТу, його вартість збільшиться відразу на 2 гривні за кубічний метр. В чому причина такого здорожчання та чи готові рівняни платити за новими тарифами, далі у сюжеті.

У листопаді знову зросте ціна на газ. ТОВ РІВНЕГАЗЗБУТ повідомило споживачів про вартість блакитного палива в наступному місяці. Вона буде становити 8 гривень 87 копійок за метр кубічний, це на 2 гривні більше ніж у поточному місяці. РІВНЕГАЗЗБУТ наразі постачає газ із країн Європи, тому щоб довести імпортний газ до споживача, потрібно сплатити тарифи по транспортуванні. Як зазначає менеджер по зв'язку із громадськістю РІВНЕГАЗЗБУТ Оксана Пицька , наразі вони не мають можливості продавати вітчизняний газ.

Ціни на блакитне паливо зростають, а населення ще не повністю розрахувалось за вже спожитий газ. Зі слів технічного директора Рівнетеплоенерго Олександра Ющука, наразі населення має чималі борги перед постачальниками, що в свою чергу впливає на якість отримання послуг та можливість проведення технічних робіт.

Разом із ціною доставки, яка наразі становить одну гривню 38 копійок за кубічний метр, ми отримуємо загальну вартість у понад десять гривень. Ось що про ціни на газ думають жителі міста.

До слова, за інформацією ТОВ РІВНЕГАЗЗБУТ кількість споживачів, що їм заборгували сягає 6 тисяч осіб, а сума загального боргу складає близько 37 мільонів гривень. Виникає питання, наскільки збільшиться обсяг заборгованості, коли кубічний метр газу буде коштувати десять гривень разом із доставкою.

Читайте також: На Рівненщині більше 5 тисяч хворих на грип та ГРВІ