За минулий тиждень у Рівненській області на грип та ГРВІ захворіло більше 5 тисяч осіб. У порівнянні з попереднім тижнем кількість хворих зросла на 20%. Втім захворюваність залишається на сезонному рівні. Щоб попередити ріст цієї недуги, лікарі радять вакцинуватися. Вакцини в аптеках Рівного вже розкупили. У середині листопада чекають нові надходження.

Поряд із зростанням кількості хворих на коронавірус, зростає і кількість хворих на грип та ГРВІ. Адже з приходом холодів, кажуть лікарі, підвищується можливість підхопити простудні захворювання.

Найкращий спосіб захиститися, додають медики, вакцинуватися. І кількість осіб, які хочуть отримати вакцину від грипу, у порівнянні з минулим роком більша.

У лабораторному центрі пояснюють, вакцинація від грипу належить до рекомендованих, тому усі хто хоче її отримати мусять придбати вакцину за власні кошти. І думки рівнян щодо доцільності такої вакцинації розділилися.

Лікарі зазначають, грип, ГРВІ та коронавірус за своїми симптомами схожі. Тому при появі перших симптомів погіршення здоров`я, не радять займатися самолікуванням, а одразу звертатися за допомогою до фахівців.

Тим часом аптечні мережі Рівного уже очікують на поставку нової партії вакцини від грипу. Адже ті, що були, кажуть в аптеці, люди розібрали швидко. І тепер їх записують у чергу, аби свою вакцину вони таки отримали. Коштує вона у межах трьохсот гривень.

Читайте також: Попередні результати виборів у Рівному та області