Про притулок для вуличних тварин, якого немає, знову заговорили у Рівному. Цього разу — діти і дорослі, яким небайдужа доля чотирилапих. Члени федерації аматорів собаківництва розповідали малечі про гуманне ставлення до тварин. І знову зайшли у глухий кут: тваринам портібен притулок, але для міської влади - це надто дороге задоволення. Чи знайшли бодай якийсь вихід захисники тварин - знає Анна Яцук.

Три з половиною тисячі безпритульних собак усипили з початку року. Головний інженер КАТП-1728 Юрій Прокопчук каже, що з цими тваринами потрібно боротися. Адже нерідко їхні напади призводять до біди.

Учасники зоозахисної організації категорично проти, аби безпритульних собак усипляли. Кажуть, для них потрібно створювати притулки, а також проводити стерилізацію. Керівник проекту Людмила Луцюк розповідає: головне, аби молодь змінила своє ставлення до безпритульних тварин.

Учні шкіл також виступають на захист безпритульних собак. Кажуть, перш за все для них потрібно створити притулок. Коли у Рівному створять притулок для безпритульних псів — наразі невідомо. Учасники зоозахисної громадської федерації кажуть, що на заваді завжди брак коштів.