Щороку в Україні інвалідами внаслідок вад зору визнають близько 13 тисяч осіб. У Рівненській області проблеми із зором мають 120 тисяч мешканців. Найбільш поширеними захворюваннями очей офтальмологи вважають глаукому та катаракту. Зараз існують різноманітні методи їх лікування. Які саме, у Всесвітній день зору, розповість наша Яна Євтушок.

Пані Наталя прийшла на прийом до офтальмолога. Жінка скаржиться на погіршення зору. Почалося це ще рік тому. Каже, не проводить час в інтернеті чи за телевізором. Тож не розуміє від чого з'явилася така проблема.

Патологію очей легше попередити, аніж лікувати. Так кажуть лікарі. Затягування може призвести до неприємних наслідків. Ба більше - сліпоти. Цьому передують симптоми, на які варто звернути увагу.

У ЗДО №35 виховують дошкільнят з вадами зору. Наразі, дитсадок відвідує 133 дитини. Директорка каже, щороку в закладі дітей більшає.

Вихователі дитсадка навчають дітей розрізняти навколишній світ за допомогою книжок по шрифту Брайля. Зокрема, застосовують окрему методику виховання. Вона спрямована на дорозвиток умінь, знань та навичок дошкільнят.

Враховуючи діагноз дитини, лікар-офтальмолог призначає лікування кожній дитині індивідуально. Щодня вони проходять перелік процедур для покращення зору з допомогою спеціальних приладів.

У закладі виховують незрячих дітей. До них існує окремий підхід - особливий.

До слова, 120 тисяч жителів області мають проблеми із зором. Щороку у другий четвер жовтня, у світі відзначають День зору. Його метою є залучення уваги людей до проблем сліпоти, порушення зору і реабілітації людей з порушенням зору. Медики зазначають, головне – це дотримання здорової гігієни, рання діагностика захворювань, своєчасне лікування та моніторинг перебігу хвороби. 

 

Читайте також: У Рівному подорожчали олія та яйця