У Рівному презентували виставку світлин "Сильні духом". Присвячена вона матерям загиблих на війні героїв. Фото 12 жінок, одягнених в українське вбрання спершу презентували до Дня Матері у Києві у 2019 році. Потім вони прикрасили сторінки календаря на 2020 рік. А нині їх презентують у різних містах України.

Олександр виріс у сім'ї військових, тому не роздумуючи пішов на війну. Додому так і не повернувся, розповідає його мама Наталія Дубчак. Чоловіку було 33 роки.

Наталія зрозуміла, що крім неї самої - від горя ніхто не вилікує. І вихід знайшла у мистецтві. Підшукавши ще кількох людей, з різних куточків України, яких об'єднала спільна біда. Виразили її вони у фотопроекті "Сильні духом Мами."Головні убори та образи дизайнери підбирали під кожну жінку індивідуально.

Не всі сини зображених мам на фотовиставці загинули. Син однієї із них вважається безвісти зниклим і до сьогодні. Жінка, яка представляє Рівне нщину на фотовиставці, зазначає, погодилася брати участь не одразу.

У Рівне нській бібліотеці виставка діятиме ще місяць. Опісля чого відправиться у Вінницю, звідки родом одна із її героїнь, де виставка ще не бувала. 

Читайте також:Де громадам Рівне нщини шукати додаткові гроші