Джерело: Рівненська облдержадміністрація
Професійний 50-ти метровий басейн планують збудувати у Рівному. Споруда буде у складі спорткомплексу, що зараз споруджують на вулиці Макарова у Рівному. Будівництво запланували на другу чергу.

На сьогоднішній день триває будівництво першої черги спорткомплексу на Макарова. Це один з наймасштабніших спортивних об’єктів у Західній Україні. Його загальна вартість становить понад 310 млн грн. Такий спорткомплекс дозволить проводити тренування та змагання з індивідуальних та ігрових видів спорту, а також заняття з легкої атлетики у зимовий період. Нині через відсутність в області спеціалізованих спортзалів провідні спортсмени Рівне нщини вимушені тренуватися в інших регіонах України та за кордоном.

Президент України Володимир Зеленський під час візиту на Рівне нщину гарантував, що спорткомплекс у Рівному обов’язково буде добудований.

Про необхідність другої черги, а саме будівництво 50-ти метрового басейну розповідає Ірина Лебедь. Вона – Заслужений тренер України, перший тренер рівненського плавця, світового рекордсмена Михайла Романчука.

"Для нас, спортсменів, 50-ти метровий басейн необхідний як повітря! Через його відсутність плавцям та їхнім тренерам завжди доводиться бути в роз’їздах. Спортсмени їдуть у Харків та Київ на тренування через те, що там є великі басейни. Вони мають значно більші об’єми та й зовсім іншу спортивну класифікацію в порівнянні з нашим діючим 25-ти метровим у Рівному. Та й змагання різних рівнів проводять у великих басейнах", - розповідає Ірина Лебедь.

І додає, що відсутність великого басейну має багато мінусів. Адже спортсмени втрачають можливість постійно займатися. Також дуже виснажливі, у тому числі й фінансово, тренування в інших містах. Постійні переїзди негативно позначаються й на навчанні спортсменів.

Глава держави наполягає, що спорудження має відбуватися паралельно з виконанням інших будівельних робіт у спорткомплексі.

"У нас є окрема програма, яку ми впроваджуємо наступного року, – це будівництво басейнів. Якщо парламент підтримає цю програму, то зможемо паралельно якісь речі почати, щоб не був довгобуд. Треба зробити все, щоб паралельно будувати", – додав Володимир Зеленський.

Читайте також: Весільні сукні з Рівне нщини впевнено витісняють китайські зі світового ринку