Джерело: Рівненська облдержадміністрація
Ексклюзивні весільні сукні рівненського виробництва експортують у понад 20 країн світу, у тому числі до Євросоюзу. Українська продукція не лише дешевша, а і якісніша від китайських.

До слова, сукні створюють від тканинної вишивки до готового виробу, втілюючи новаторські підходи.

Андрій та Ольга Мединські цей бізнес розпочали в 2002 році із весільного салону на ринку. Підприємці виховують семеро дітей, тож своїм прикладом доводять, що можна створювати моду не тільки на одяг, а й - на сім’ю.

Під час перебування на Рівне нщині , Президент України Володимир Зеленський охоче відгукнувся на запрошення відвідати сімейне підприємство, повідомляє Рівне нська обласна державна адміністрація.

"Маємо багато клієнтів в Європі та США. Найважче було для нас переконати європейських партнерів, щоб вони нас не боялися, – пояснив директор підприємства Андрій Мединський. - Ринок величезний, 90% продукції шиють у Китаї. Але, виявляється, наша продукція краща. Крім того, дешевша. Разом з нашими колегами ми це діло підіймаємо".

За кордоном продаж продукції відбувався шляхом участі у виставках в Мілані, Нью-Йорку, Лондоні, Барселоні, Варшаві, Дюссельдорфі, Ессені, Атланті. Все організовували своїми силами.

Свій колектив власники вважають ще одним цінним досягненням, тож пишаються, що можуть надавати робочі місця для наших громадян в Україні, аби ті не шукали роботу закордоном.

"Працівники - це наш основний ресурс, – розповів Андрій Мединський. - Зараз працює 150, попри пандемію, ми готові збільшити чисельність працівників. Для цього ми впроваджуємо сучасні системи автоматизації та збільшуємо виробничі площі".

Зокрема, Президент відзначив рівень середньої заробітної плати на підприємстві – майже 12 тисяч гривень, а також швидкість опанування нового фаху. Для цього на підприємстві створений центр підготовки кадрів.

Окрім щоденної праці, колектив гарно відпочиває. Разом виїжджають на пікніки, проводять тематичні вечори. До прикладу, для колективу влаштовували вечори італійської та галицької кухні з переглядом тематичних фільмів. А 3 жовтня був вечір французького кіно.

Читайте також: Сутичка напередодні професійного свята: у Рівне нському районі дві вчительки побились на уроці