Сутичка напередодні професійного свята. У Рівненському районі дві вчительки побились на уроці. Сталось все на очах у першокласників. Після інциденту батьки перестали пускати дітей до школи. Хвилюються за їх емоційний стан. Більше того бояться аби одна з педагогів не почала застосовувати фізичну силу і до учнів. Наразі в ситуації розбирається комісія з управління освіти. Деталі інциденту, далі у сюжеті.

Першокласник Анатолій пригадує бійку вчительок, яка напередодні відбулась на уроці читання. Свідками події стали семеро учнів.

Інцидент стався у початковій школі села Решуцьк, що у Рівне нському районі. Тут навчається 17 дітей і працює 3 педагоги. Вже не перший рік триває конфлікт між двома вчителями за посаду завідувача закладу. Ніна Назарчук була керівником більше 20 років. У 2018 її звільнили і призначили Тетяну Хуторянську. Зі слів останньої, старша колега постійно шукає причини для конфлікту.

Ніна Назарчук, яка ніби зчинила бійку, каже не може змиритись з її звільненням з посади керівника школи. Працювати під керівництвом молодшої колеги - не може. Але зчиняти бійку того дня не планувала.

Бійку вчителів помітили колеги і викликали поліцію. Останні склали адмінпротокол на педагога, яка зчинила бійку. Кажуть, по приїзду на місце - конфлікт вже майже вичерпався.

Після бійки педагогів, батьки учнів 1-2 класів, у яких викладає Ніна Назарчук, перестали пускати дітей на навчання. Вже 3 дні малюки не відвідують навчальний заклад.

Місцевим відділом освіти створено комісію у розслідуванні даного випадку. Кажуть, конфлікт між педагогами триває не перший рік. До вівторка наступного тижня мають прийняти певне рішення.

Батьків лише догана не влаштовує. Кажуть, якщо вчительку не звільнять - дітей переведуть в інші школи.

У відділі освіти все ж спробують помирити вчителів. І провести бесіду з батьками. Бо через конфлікт – у дітей не відбувається навчальний процес.

Читайте також: На Рівне нщині дорога розлітається на шматки