Сьогодні на Рівненщині зафіксували першу смерть дитини інфікованою коронавірусною інфекцією. В обласній дитячій лікарні помер 13-річний хлопчик. Ситуація на Рівненщині напружена, проте контрольована, заспокоюють медики. Проте в області розгортають дев’яту лікарню для хворих на COVID-19 – в Дубровиці. А у Сарненській центральній районній лікарні облаштували додаткові палати. Для цього закрили травматологічне відділення. Спілкувалася з лікарями наша Інеса Пославська.

 Раніше тут було травматологічне відділення Сарненської центральної районної лікарні. Зараз його переоблаштували для обсервації хворих на коронавірус.

Сарненська ЦРЛ обслуговує жителів Сарненського, Володимирецького, Зарічненського району та місто Вараш. Передбачено 124 місця ліжкомісця. З них 13-ть передбачено для дітей.

У 40-ка пацієнітв підтверджений ковід. 2-є медиків Сарненської ЦРЛ перебувають на самоізоляції.

Загалом в області заповненість ліжок хворими на ковід-19 - 58%. Щодня Рівне нщина встановлює новий рекорд по кількості хворих на коронавірус. А сьогодні вночі від цієї недуги помер 13-річний хлопчик з села Борове Рокитнівського району. Це перший такий випадок в області.

Відділення онкогематології Рівне нської обласної лікарні, де перебувала дитина - перевели на обсервацію.

За весь період пандемії на Рівне нщині від коронавірусу померло 170 осіб. У важкому стані на лікарняних ліжках перебувають 95 пацієнтів.

Читайте також: Лікарі нагадують рівнянам про необхідність вакцинації від грипу