Найкращий спосіб уникнути тяжких наслідків перебігу грипу - вакцинація. А особливо в час пандемії КОВІД-19. Тому лікарі наголошують на необхідності проведення щеплень як дітям так і дорослим. Адже організм людини, яка перехворіла на коронавірус, найбільш вразливий для вірусів грипу.

Рівнянка Оксана прогулюється у парку із своєю меншою донькою Соломією. Каже, упродовж останніх 5 років регулярно усією сімєю вакцинувалася від грипу. Втім цьогоріч цю процедуру планує пропустити.

Цьогоріч в Україні очікують на 4 штами вірусу грипу. Це грип А H1N1 Гуандон, грип А Гонконг, грип В Вашингтон і грип В Пукет. Враховуючи ще пандемію коронавірусу, у лабораторному центрі, рівнян закликають вакцинуватися як тільки вакцина з`явиться в аптеках міста.

Вакцинуватися від грипу найперше потрібно лікарям. Адже вони чи не кожного дня контактують з великою кількістю людей.

Для решти людей вакцина платна, оскільки належить до списку рекомендованих. В аптеках її згодом можна буде придбати в межах 300 гривень.

Купувати вакцину батьки мають за направленням сімейного лікаря, негайно транспортуючи її у лікарню.

Прийомними днями для вакцинації є вівторок та четвер. Лише у минулому році від грипу тут вакцинувалося 653 особи, з них 163 дитини. 

Читайте також: На Рівне нщині зафіксували першу дитячу смерть від Covid-19