Харчування дітей у школах Рівного відбувається за іншими правилами, ніж торік. Усе - через карантинні обмеження. Відтак якщо у великих закладах дітям можуть забезпечити соціальну дистанцію, то у невеличких з цим є чималі проблеми. Як проходить процес організації харчування в умовах карантину - дивіться далі у сюжеті.

 У десятій рівненській школі майже 600 учнів. Щоправда площа закладу розрахована на 380. До карантину у їдальні одразу харчувалось близько 30 дітей, тепер у двічі менше. Класи поділили на підгрупи аби обмежити кількість школярів у приміщенні. Дотримуватись дистанції у таких умовах вкрай складно. Школярі розташовані щільно один біля одного.

Перед кожним прийомом їжі, класний керівник разом з шкільною медсестрою перевіряє аби кожен школяр ретельно продезінфікував та витер руки. Біля санвузлів навіть встановили бокс аби утилізовувати використані паперові рушники. Першокласниця Єва розповідає, яких правил безпеки. дотримується перед прийомом їжі.

Гарячі обіди у дану школу довозять з іншого навчального закладу. Тому що мала площа 10-тої школи не дозволяє готувати страви. Так було і до карантину. Нині до даного процесу залучено більше людей.

Учні, які не харчуються гарячими стравами, а віддають перевагу шкільній випічці, шикуються у черги. На перерві біля їдальні. Аби не створювати скупчення. Але уникнути його всеодно не вдається. Бо площа закладу не дозволяє.

Читайте також: Очний, дитанційний або змішаний формат: як проходить навчання в університетах Рівне нщини?