Очний, дистанційний або змішаний формат - університети Рівненщини обрали різні форми навчання для студентів. Корективи у процес вніс карантин. Тому Кабмін дозволив вищим навчальним закладам самостійно обирати формат навчання для студентів з 1 вересня. Які варіанти обрали в головних університетах області, знає Діана Білоус.

Напівпорожні коридори , таку картину відтепер можна спостерігати в університетах Рівного. Попри те, що наше місто належить до жовтої зони, вищі навчальні заклади вирішили відмовитися від звичної форми навчання. Заняття у дві зміни або ж взагалі дистанційне - у зв*язку з карантином університети мають право самостійно визначати, як організовувати освітній процес для студентів.

Навчання для студентів 1 курсу залишається незмінним. Першокурсники відвідуватимуть як лекційні заняття, так і семінарські, принаймні доки це дозволяє епідситуація у місті.

В університеті водного господарства та природокористування кажуть, для студентів 2,3 курсів навчання відбуватиметься за змішаною формою. Комбінуватимуть онлайн та офлайн методи. А ось 4 курс та магістратура навчатиметься переважно дистанційно.

Якщо у Рівному епідситуація дозволяє аби університети розпочали повноцінний навчальний рік, то у області, а зокрема у місті Острог, яке належить до "червоної зони" академія змушена працювати у режимі дистанційного навчання.

Пандемія коронавірусу внесла корективи у навчальний процес. Освітяни кажуть, найближчий час, заклади навчатимуться за змішаною формою. Окрім того, додають навчання у такому форматі ймовірно продовжуватимуть і після закінчння карантину.

Читайте також: На Дубровиччині запрацював новозбудований садок