Багато майбутніх матусь вважають, що прання дитячої білизни практично нічим не відрізняється від звичайного прання. Однак ця думка помилкова, оскільки насправді прання дитячого одягу - досить делікатна справа, до якої слід підходити дуже серйозно.

Далеко не кожен засіб підходить для прання дитячого одягу, так як багато з них можуть привести до подразнення шкіри. Цікаво, що про прання одягу новонародженого необхідно подбати ще до його народження.
 
Багато майбутніх батьків, вірячи в прикмети, заздалегідь не купують ніякі речі, аж до самого народження малюка. Хоча це не зовсім вірно, так як речі для новонародженого необхідно підготувати. Розглянемо кілька правил, яких слід дотримуватися при пранні дитячого одягу.
 
Вибір порошку є одним із самих основних чинників, що впливають на шкіру немовлят, яка до року дуже ніжна і вразлива. Тому, для того, що б уникнути виникнення алергічних реакцій, необхідно вибирати порошки, призначені саме для прання дитячої білизни, що містять тільки натуральні компоненти без яких-небудь додаткових ароматичних добавок. Дорослі порошки в даному випадку використовувати категорично заборонено. Краще використовувати порошки, до складу яких входить мило. Такі порошки вважаються безпечними для дитячого організму.
 
Так само вкрай обережно необхідно бути з відбілювачами для тканин, так як в основному в їх складі міститься хлор, який негативно впливає на шкіру немовляти, а щоб його остаточно вивести з тканини, необхідно дуже сильно постаратися. Але вихід з даної ситуації є, так як можна звичайні відбілювачі замінити миючими засобами, заснованими на перекисі водню, які виконують такі ж функції, як і стандартні відбілювачі, тільки є безпечними для шкіри немовляти і мають здатність легко виполіскуватися з тканин.
 
Для прання одягу новонароджених не рекомендується використовувати кондиціонери для білизни або інші додаткові ароматичні засоби - вони можуть спровокувати як подразнення шкіри, так і спазми дихальних шляхів.
 
 
Для пом'якшення тканин дитячого одягу не варто використовувати різні додаткові речовини. Досить погладити їх по обидва боки, включивши на прасці режим «пара». Крім пом'якшення тканини, пар вб'є небажані бактерії на тканини, до яких шкіра дитини до певного віку досить чутлива.
 
Щоб зберегти якість одягу якомога довше, необхідно при пранні враховувати температуру води. Зазвичай виробник вказує, яка оптимальна температура підходить для даного виду тканини. Вище рекомендованої температуру виставляти не варто, так як може погіршитися зовнішній вигляд одягу. При більш низькій температурі навряд чи вдасться вивести існуючі плями. У багатьох машинах сучасного покоління існує функція «Дитяча білизна», де вже закладена щадна, але при цьому, яка ефективно виводить плями, функція.
 
Всі дитячі речі рекомендується прати окремо від одягу інших членів сім'ї, навіть якщо це стосується старших дітей.