На Рівненщині батьки протестують проти дистанційного навчання. У місті Дубно вони вийшли на пікет до стін міської ради. Районний центр увійшов до червоної зони. Тому звичне навчання, від завтра 1 вересня, тут не розпочнеться. Діти здобуватимуть освіту дистанційно. Батьки обурені і налаштовані рішуче. Створили звернення до міського голови і прийшли скандувати до стін мерії.

Від самого ранку під стінами Дубенської міськради зібрались декілька десятків людей. Це батьки - найбільше вони бояться аби не продовжилось дистанційне навчання. Мовляв, з 1-го вересня діти мають навчатися в школах і відвідувати дошкільні заклади.

Це Вероніка, цьогоріч дівчинка мала вперше сісти за шкільну парту, проте 1 вересня вона лишиться вдома, свій перший урок проведе перед комп*ютером.

Директори дубенських шкіл пояснюють, до навчального року готувались. Розглядали різні варіанти навчання. Дистанційне у тому числі.

Перед стартом навчального року, школи Дубна забезпечили усіма дезинфікуючими засобами, оскільки готувались розпочати навчання. Про те, що місто може потрапити до "червоної зони" не думали, каже міський голова.

Державна комісія ТЕБ та НС щотижня переглядає карантинну зональність України. Якщо епідситуація у Дубно покращиться, то місто винесуть із червоної зони. Щоправда коли це станеться - невідомо. Тому поки дубенчанам доведеться здобувати освіту дистанційно. 

Читайте також: У Рівному вшанували пам'ять військовослужбовців, які загинули в боротьбі за Незалежність України