На порозі 1 вересня, а батьки не знають чи збирати дитину до школи. Особливо у тих районах, які увійшли до "червоної" зони. Адже там буде дистанційне навчання. Продавці канцтоварів жаліються, цьогоріч покупців практично немає. Хоча й ціни не піднімали. Наша журналістка Яна Євтушок вирушила на ринок, щоб ознайомитись з товарами і потребами покупців і зрозуміти - скільки ж цьогоріч коштуватиме зібрати учня до школи.

Восьмирічний Іван разом із мамою прийшов на ринок скуплятися до школи. Каже, подобаються канцтовари в стилі улюбленої комп'ютерної гри. Зізнається, скуплятися перед новим навчальним роком не полюбляє. Та все ж, деякі речі мусить придбати.

Мама школяра Юлія, збирає дитину до школи вже втретє. Розповідає, лише на канцтовари щороку витрачає до 1000 грн. Втішена тим, що минулоріч у її сина ще залишились деякі речі. Іноді скупляється на ринку, бо дешевше.

Щоб купити щоденник доведеться виділити від 15 до 100 гривень. Ціна на пенал коливатиметься в межах двохсот гривень. Продавці готові знизити ціну, мовляв розуміють, у які суми обходяться збирання у школу під час пандемії.

Продавці наголошують, при виборі ранця, важливо враховувати ріст дитини. Це для того аби не зашкодити здоров'ю школяра. М'язи ще достатньо не сформовані і неправильне навантаження на спину може нашкодити учню. Шкільний портфель хорошої якості коштуватиме від 500 до 1300 грн.

Загалом, дешевші канцтовари на одну дитину обійдуться в 400 гривень. Вартість на дорожчі сягатиме 1000 грн. Ціна залежить від якості матеріалу та побажань батьків і дітей. Полегшить витрати цьогоріч шкільна форма. Нагадаємо, за указом Президента України Володимира Зеленського від 2019 року вона не є обов'язковою для учнів закладів середньої освіти. Та не варто забувати, що нині доведеться купувати захисні маски та антисептики. 

Читайте також: До школи не 1 вересня: у місті на Рівне нщині відтермінували початок навчального року