Лінії посмішки, носогубки, носогубні складки ... Як не назви, вони говорять нам тільки те, що їх власниця хохотушка і завжди готова посміхнутися. Ці зморшки можна вважати ознаками щасливого життя, наповнених радісними моментами

Коли з'являються носогубні складки?


Ми, швидше за все, не побачимо носогубних складок у підлітків і молодих жінок, але з часом шкіра втрачає колаген та еластин. Це призводить до того, що до після 30-40 років лінії посмішки стають більш вираженими.
Що викликає появу носогубних складок?
У міру дорослішання структури нашого лиця  стає м'якше, а підшкірний жир підпорядковується силі тяжіння і мігрує вниз. Якщо доповнити цей процес мімічними змінами, то носогубні складки поглиблюються. І це не дивно - коли ми посміхаємося, сміємося і розмовляємо кілька десятиліть поспіль, шкіра починає реагувати, складаючись в звичні зморшки. Одні люди більш схильні до формування мімічних складок, інші менш - все залежить від щільності та еластичності шкіри, спадковості, індивідуальних особливостей. Пошкодження, які ми отримуємо від ультрафіолетового випромінювання можуть прискорювати процес формування носогубних складок. Але ми ні в якому разі не пропонуємо вам перестати посміхатися! Гладке обличчя не варто щасливого життя, повної сміху і радості. Зрештою, посмішка робить нас більш відкритими і привабливими. Дослідження довели, що вона дарує нам щастя, задоволення і комфорт в незручній ситуації, знижує напругу і тривогу.
Як позбутися від носогубних складок за допомогою домашнього догляду?
У боротьбі зі зморшками добре себе зарекомендував ретинол. Косметологи рекомендують використовувати засоби у вигляді сироваток, денного крему або нічного догляду. Ретинол - це перевірений інгредієнт для догляду за шкірою, який поступово починає стимулювати вироблення колагену. Він «наповнює» складки і зморшки, запобігає в'ялості і втраті об»єму. Ще один непоганий варіант для домашнього догляду - лазерні процедури. Вони стимулюють вироблення колагену, що розгладжує зморшки.

Як можна приховати носогубні складки за допомогою макіяжу?
Візажисти знають кілька прийомів, як зробити лінії посмішки майже непомітними. Вони вважають, що найголовніше - зберегти цю частину обличчя вологою і свіжою. З цим допоможе рідкий праймер, зменшення кількості нанесеного тонального крему і відмова від пудри навколо рота. Варто вибирати косметичні засоби зі світловідбиваючими частинками - вони «розсіють» тіні і зроблять складки непомітними. У макіяжі губ уникайте темних тонів, непрозорих або дуже щільних текстур - вони можуть привернути увагу до зморшок. Нанесіть на губи нейтральний тон, щоб привернути увагу до форми рота, а потім зверху нанесіть м'який колір, наприклад, персиковий або рожевий.