Рівненські гуртожитки також готуються до заселення студентів. Тепер, замість п'яти осіб в кімнаті, буде троє. Для хворих на ковід облаштований ізолятор. Проводитимуть обробку приміщень та вимірюватимуть температуру усім мешканцям, по кілька разів на день. В таких умовах доведеться жити студентам з початку нового навчального року.

Це гуртожиток №5 Рівне нського Державного гуманітарного університету. У коридорі біля входу стіл. На ньому рукавички, антисептик та термометр. Нині, готують гуртожиток до заселення студентів.

Це мешканка гуртожитку Катерина. Дівчина навчається на 3 курсі факультету української філології. Зізнається, карантинний настрій у гуртожитку присутній.

Це ізолятор, який облаштували в гуртожитку. Тут є 4 ліжка, стіл, аптечка та антисептик. У разі чого, сюди потраплятимуть студенти, які контактували з хворими на ковід. Загалом, у звичайній кімнаті може проживати 5 студентів. Проте під час пандемії ситуація дещо змінилася.

В управлінні освіти кажуть, усі гуртожитки повідомлені про нові правила проживання студентів під час карантину. Житимуть згідно рекомендацій Головного Державного санітарного лікаря.

Усе за кошт університету. До слова, студенти заселятимуться до гуртожитку, починаючи з 29 серпня. А саме з 2 по 4 курс. А до 15 вересня мають заселитися першокурсники та випускники.

Читайте також:Оновлено правила для навчання у школах під час карантину: які нові рекомендації?