"МОН оприлюднив перелік оновлених правил для навчання у школах під час карантину. Тож які ключові відмінності від тих рекомендацій, що були озвучені у попередні тижні?", - таке питання прозвучало сьогодні, 26 серпня, під час брифінгу Рівненської ОДА.

 "Управління охорони здоров'я також слідкує за всіма новаціями і всіма новими підходами щодо визначення правил боротьби з епідемією Covid - 19. Ми зараз маємо таку інформацію, що Міністерство охорони здоров'я додало правило, що учні 1-4 класів можуть навчатися, перебувати під час навчального процесу без маски. Це наголошую у "зеленій", "жовтій" та "помаранчевій" зонах. Також викладачі, які проводять навчання, навчальний процес у вишах можуть перебувати без захисних щитків у "зеленій" та "жовтій" зоні, а у "помаранчевій" зоні обов'язково використовування захисних щитків. Також ми наголошуємо, що на вході до навчального закладу скрізь повинні бути дезинфікуючі засоби із дозаторами для того, щоб можна було провести дезинфекцію рук під час входження до навчального закладу. У подальшому регламентовано порядок миття рук із милом у відповідно відведених санітарних зонах", - розповів начальник обласного Управління охорони здоров'я Рівне нської ОДА Олег Вівсяник.

Також він зазначив, що Міністерство охорони здоров'я та Управління охорони здоров'я постійно слідкує за новітніми підходами до запобігання поширення інфекції. Для них є пріоритетним запустити навчальний процес із 1 вересня. 

Читайте також: Коли Рівне нській район вийде із "червоної зони"?