Багато господинь намагаються якомога швидше використати весь урожай кабачків, щоб овочі не встигли зіпсуватися. Можна приготувати запіканку, оладки або ж зробити заготовки на зиму, наприклад, салат з кабачків.

Кабачково-буряковий салат на зиму
 
Для приготування вам знадобиться:
 
2 кг кабачків,
 
1 кг буряка,
 
1 кг ріпчастої цибулі,
 
100 мл соняшникової олії,
 
2 ст.л. солі,
 
1 ст.л. оцту,
 
1 ч.л. кориці,
 
200 г цукру,
 
чорний перець за смаком.
 
Приготування
 
Кабачки очистіть від шкірки і наріжте кубиками середнього розміру. Потім беріться за буряк. Його також потрібно очистити від шкірки, а після натерти на крупній тертці. Цибулю слід нарізати тонкими півкільцями. Всі овочі складіть в одну ємність і змішайте, додавши корицю і перець.
 
 
У невеликому посуді змішайте цукор, масло, оцет і сіль, вилийте отриману суміш в салат і ретельно перемішайте. Помістіть заготовку в каструлю, дайте салату закипіти, потім поваріть ще півгодини на повільному вогні. Розкладіть готовий салат в стерилізовані банки і закатайте.
 
Салат на зиму з кабачків "Осіння веселка"
 
Для приготування вам знадобиться:
 
4 кг кабачків,
 
1 кг помідорів,
 
1 кг ріпчастої цибулі,
 
1 кг перцю,
 
400 мл соняшникової олії,
 
4 ст.л. оцту,
 
3 ст.л. солі,
 
5 ст.л. цукру,
 
чорний перець за смаком.
 
Приготування
 
Кабачки очистіть від шкірки і наріжте невеликими півкільцями (якщо використовуються невеликі екземпляри, в іншому випадку набагато дрібніше) і складіть на дно ємності, в якій будете готуватися салат. Далі очистіть цибулю і подрібніть тонкими півкільцями, також складіть в каструлю, поверх кабачків.
 
Потім очистіть помідори і перець від серцевини, наріжте на шматочки довільного розміру і покладіть поверх цибулі. Додайте масло, сіль, цукор, оцет і поперчіть. Все ретельно перемішайте і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть ще півгодини. Готовий салат в гарячому вигляді розкладіть по банках і закатайте.