Пора заготовок на зиму продовжується. Тому, ми знову підготували для вас простий рецепт смачненьких помідорів.

Для приготування вам знадобиться:

Помідори - 3 кг

Вода - 1.5 л
 
Цукор - 4 ст.л.
 
Сіль - 1 ст.л.
 
Мелена кориця - 0.5 ч.л.
 
Гвоздика - 2 шт.
 
Лавровий лист - 1 шт.
 
Столовий оцет  - 1.5 ст.л.
 
Часник - 4 зубчики
 
Кріп - 5 г
 
Листя смородини - 5 г
 
Листя вишні - 5 г
 
Перець горошком – 4 шт.
 
Спосіб приготування
 
Крок 1.
 
Приготуємо інгредієнти за списком. Помідори для такої заготовки краще використовувати не великого розміру, щоб вони вмістилися цілими в банку, і стиглі, але щільні, щоб при заливці окропом вони не лопнули. Помідори ретельно миємо під проточною водою, відкидаємо їх на друшляк, щоб вода збігла.
 
Крок 2.
 
Банки миємо содовим розчином і стерилізуємо. Кришки миємо і кип'ятимо або стерилізуємо разом з банками.
Крок 3. Зелень: гілочку кропу, кілька листочків чорної смородини і вишні, за бажанням можна додати ще які-небудь спеції, ретельно миємо й просушуємо паперовими рушниками. Зубчики часнику очищаємо, кладемо їх в стерильні банки, туди ж відправляємо зелень.
 
Крок 4.
 
Зверху щільно укладаємо помідори, вони повинні лежати щільно в банці. Але не повинні здавлювати один одного, щоб при заливці шкірка у томатів не лопнула. У чайнику кип'ятимо воду, окропом заливаємо помідори в банках. Вливати воду потрібно в центр тонкою цівкою, щоб стінки банки не дали тріщини. Банки накриваємо зверху кришками, залишаємо помідори в окропі на 15 хвилин.
 
 
Крок 5.
 
Готуємо маринад для помідорів. Воду з банок з помідорами переливаємо в каструлю. Додаємо цукор і сіль, гвоздику, перець горошком, корицю, лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння, помішуючи ложкою. Вливаємо столовий оцет, даємо маринаду закипіти і вимикаємо вогонь.
 
Крок 6.
 
Заливаємо киплячим маринадом помідори в банках. Відразу закриваємо банки з помідорами кришками і перевертаємо догори дном, укутуємо банки теплою ковдрою і залишаємо на ніч до повного охолодження. Додаткової стерилізації така заготовка не вимагає, через вміст столового оцту в маринаді помідори не зіпсуються тривалий час. Потім заготовку прибираємо на зберігання в прохолодне місце: в холодильник, холодну комору або льох.
 
Смачного!