Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль зустрівся з Міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим. На терміновій нараді обговорили епідемічну ситуацію на Рівненщині, шляхи виходу територій із "червоної" зони. У зустрічі також взяв участь міський голова Вараша Сергій Анощенко.

Одне з головних питань – фінансування Вараської лікарні (СМСЧ №3). Нагадаємо, медзаклад із державної власності передали у комунальну, а коштів у місцевому бюджеті на утримання лікарні та зарплати працівникам не передбачили.

"Вже сьогодні МОЗ направить до Мінфіну необхідну для вирішення цього питання документацію. Додаткове фінансування з держбюджету дозволить погасити заборгованість перед працівниками на період реорганізації в комунальний некомерційний заклад. Після цього лікарня зможе заключити угоду з НСЗУ та отримуватиме своєчасне фінансування", - зазначив Віталій Коваль.

В свою чергу Максим Степанов пообіцяв взяти питання під особистий контроль, адже важливо зберегти мережу закладів та лікарів під час стрімкого поширення COVID-19.

"Наші медики мають право на гідну оплату праці, а наші мешканці – на професійну допомогу. Особливо під час епідемії коронавірусу", - додав голова ОДА. 

Читайте також: Замість "неоднозначного" пам`ятника в Здолбунові встановлять новий