У Рівному мертва жінка з підозрою на коронавірусну інфекцію кілька годин пролежала у під'їзді.

Прокоментував цю ситуацію начальник управління охорони здоров’я Рівне нської області Олег Вівсянник сьогодні, 21 серпня, під час чергового онлайн-брифінгу.

"Така ситуація була. Якщо з початку, то працівники екстренної медичної допомоги виїхали за невідкладним викликом до пацієнтки для надання медичної допомоги. Пацієнтка була у край важкому стані. Тож було прийнято рішення транспортувати її до найближчого лікувально-профілактичного закладу для проведення інтенсивної терапії. Проте пацієнтка при транспортуванні до карети медичної швидкої допомоги, на жаль, померла", - повідомив Олег Вівсянник.

За його словами, працівники екстренної медичної допомоги викликали патрульну поліцію для того, щоб встановити наявність ознак насильницької смерті.

Зокрема, пан Вівсянник додав, що екстренна медична допомога не транспортує тіла померлих.

"Це заборонено законом. А транспортують або комунальні служби до судової медичної експертизи, або до іншого патологоанатомічного відділення".

А у випадку із померлою, відбулась затримка комунальних служб.

"Порядок обробки тіла, який підозрюється в захворюванні на COVID-19 також встановлений. Усі процедури дотримуються", - зауважив начальних управління охорони здоров’я нашої області.

Читайте також: Чи винні медичні працівники Костопільської центральної лікарні у поширенні COVID-19?